Inspiratietip ter voorbereiding op een optreden

admin September 27, 2012 0
Inspiratietip ter voorbereiding op een optreden

Stel je moet een inspirerend verhaal geven. De zaal is vol aan het stromen. De spanning stijgt. Wat doe jij als voorbereiding?

Het antwoord is: Niets!  De les is probeer tot jezelf te komen!

In de praktijk betekend dit dat je jezelf moet afschermen van anderen. Tenminste, in ieder geval vlak voordat je het podium gaat betreden. Ben je met bekenden? Vraag hen dan vooraf om vanaf een bepaald moment je even met rust te laten.

Dit klinkt als diva gedrag en dat is het misschien ook een beetje. Maar jij bent degene die zo het podium op moet, jij bent degene die direct moet vlammen, jij bent degene die een volledige focus moet hebben op wat je zo dadelijk gaat doen. Als je het mensen van tevoren of erna uitlegt begrijpen ze het wel. De belangen zijn groot en vaak zouden ze liever niet in jouw schoenen staan.

Joop den Uijl stond ook bekend om deze voorbereiding. Voor een optreden kwam hij over als een nukkig persoon die zich afzonderde terwijl hij sabbelde aan een sigaar. Éénmaal op het podium barstte hij los. “Een explosie van woorden en vuur, de zaal hing aan z’n lippen – ongelooflijk!”

Maak je dus geen zorgen om mogelijk ‘diva gedrag’ te vertonen. Waar het om gaat, is een inspirerend resultaat.

Comments are closed.