Hoe Sheryl Sandberg vrouwen inspireert

admin April 28, 2013 0
Hoe Sheryl Sandberg vrouwen inspireert

Sheryl Sandberg -COO van Facebook- staat bekend als één van de meest gerespecteerde zakenmensen in de wereld. Met haar boek ‘Lean In’ maakt zij zich sterk voor het ‘empoweren’ van vrouwen. Haar speech bij Havard zorgde in de hele wereld voor een nieuwe discussie voor de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en hun eigen rol hierin.

Sheryl Sandberg “Lean In Speech” bij Havard


Inspireren met humor

Sheryl breekt direct het ijs met een leuke grap:

“He told me when I was pregnant that I was my own zip code”

Door humor te gebruiken wordt je boodschap makkelijker geaccepteerd. Als je het zelf lastig vind om grappen te maken kun je ook grappen vertellen die mensen tegen jou vertelden.

Inspireren met stijlfiguren

Sheryl maakt in deze inspirerende speech ook veel gebruik van stijlfiguren Hier is een leuke zg. correctio van Sheryl:

“I can’t change, that I’m not as confident as Jay Preek. I can’t change I’m not my brother. But here is what I can do, I can remind myself that I feel that way. And it is not valid. I can remind myself that my own skill had to do something with something I did, even though it is also working hard, help from others and luck.”

Inspireren door het publiek erbij te betrekken

Ten slotte is Sheryl ook nog erg goed in het betrekken van het publiek. Inspirerende leiders zorgen dat het publiek betrokken blijft. Sheryl stelt vragen  het publiek actief gaat meedenken. Hier is een voorbeeld daarvan:

“So Just whenever take a minute, put down your phones. I want you to think about something, no cheating. I going to ask you to do something. I’m going to ask I’m going to ask you to stand up if you’ve ever said the following sentence out loud in the company you work for. If you ever said whom you work with, in your company, “I’m going to be CEO of this company” You have to have said it out loud, stand up.”

Zelf leren een inspirerende speech te geven? Bekijk dan deze masterclass!

Comments are closed.